Za 4 ili 6 šalica
Indukcijski aparat za kavu Bialetti’s Moka Induction aparat za kavu je prva moka za indukcijske ploče. Bialettijev indukcijski moka lonac rezultat je stalne potrage za novim materijalima, prikladnim promjenama i evoluciji ukusa i navika u kuhinjama: osmerokutni aluminijski kolektor predstavlja tradiciju i kontinuitet s povijesnim Moka Expressom, dok čelični kotao znači da može koristiti na indukcijskim pločama za kuhanje. Dvoslojna tehnologija bojlera kombinira vanjski čelični sloj, kako bi se osigurao rad na indukcijskim pločama, s unutarnjim aluminijskim slojem koji jamči ravnomjernu raspodjelu topline. Klasični aluminijski kolektor u indukcijskom moka loncu jamči kavu jednako dobru kao ona pripremljena s tradicionalnim Moka Expressom.
UPOTREBA:
1. Počnite tako da u Moka kotao ulijete vodu sobne temperature i napunite je do razine sigurnosnog ventila. Kako kava ne bi postala previše vodenasta, nemojte je puniti iznad ove razine.
2. Sada odaberite željenu mješavinu mljevene kave. Oprez! Smjesa mora biti posebno samljevena za Moka lonac. Velikodušno napunite lijevak Moka lonca, bez pritiska kave.
3. Mala tajna? Postavite toplinu na nisku razinu i uzmite si dovoljno vremena; isplati se pričekati koju minutu dulje kako biste mogli uživati u izvrsnoj kavi. Kada kava potpuno naraste u komori za prikupljanje, isključite vatru.
4. Sada ključni trenutak: kušanje. Kako biste u potpunosti uživali u oslobođenim aromama, savjetujemo da kavu popijete čim je natočite u šalicu.