Bialetti Moka Express – jedinstven i originalan od 1933. godine. Karakteristike Moke: osmerokutni aluminijski kotao, ekskluzivni ventil koji se može pregledavati i lako čistiti, filter i kolektor koji sadrži bit ekstrakcije kave, crna, puna i vruća.
UPOTREBA
1. Počnite tako da u Moka kotao ulijete vodu sobne temperature i napunite je do razine sigurnosnog ventila. Kako biste izbjegli da vaša kava postane previše vodena, nemojte puniti preko ove razine.
2. Sada odaberite željenu mješavinu mljevene kave. Oprez! Mješavina mora biti posebno mljevena za Moka lonac i ne pretjerano fina. Velikodušno napunite lijevak Moka lonca, bez pritiska kave.
3. Mala tajna? Postavite toplinu na nisku razinu i uzmite si dovoljno vremena; isplati se pričekati koju minutu dulje kako biste mogli uživati u izvrsnoj kavi. Kada kava potpuno naraste u komori za prikupljanje, isključite vatru.
4. Sada ključni trenutak: kušanje. Kako biste u potpunosti uživali u oslobođenim aromama, savjetujemo da kavu popijete čim je natočite u šalicu.