U svijetu kave, odabir razine mljevenja najvažniji je za postizanje savršene šalice. Među raznim opcijama posebno mjesto zauzimaju fino mljevena zrna kave. Svojom praškastom konzistencijom nude jedinstveno iskustvo kuhanja koje može podići vašu igru kave na nove visine.
Fino mljevena zrna kave karakterizira konzistencija koja podsjeća na kuhinjsku sol ili šećer u prahu. Ova veličina mljevenja postiže se podešavanjem postavki na mlincu za kavu kako bi se stvorile sitne čestice kave. Rezultat je gusta, praškasta tvar koja može promijeniti igru na vašem putu kave.
Metode kuhanja
Fino mljevena kava sastavni je dio tradicionalne pripreme turske kave. Kava se sjedini s hladnom vodom i šećerom (po želji) u posebnoj posudi koja se zove džezva. Zatim se polako zagrijava dok se kava ne zapjeni, stvarajući kremastu teksturu. Turska kava poslužuje se nefiltrirana u malim šalicama, talogu i ostalom, nudeći intenzivno i aromatično iskustvo.
Fino mljevena kava pravi je izbor za ljubitelje espressa. Proces ekstrakcije pod visokim tlakom u aparatima za espresso izvlači bogate okuse i ulja iz finog mljevenog praha. Rezultat je koncentrirana kava s jakim, odvažnim okusom i slojem kreme na vrhu.
Kod kuhanja s preljevom vruća voda se ručno prelijeva preko sloja taloga kave u filtru. Ova metoda omogućuje preciznu kontrolu nad protokom vode i vremenom ekstrakcije, što rezultira čistom i aromatičnom šalicom kave.